Workshops zijn bij ons ook workshops, dus oefenen en zelf ervaren staan hierbij centraal.

Workshop mindfulness en werk

 • Vind je het lastig om focus te houden?
 • Doe je meerdere dingen tegelijk (multitasken)?
 • Pieker je wel eens over je werk?
 • Wil je meer momenten van rust ervaren tijdens je werk?
 • Ben je benieuwd naar de onderzochte resultaten van mindfulness?

Deze workshop is een eerste kennismaking met mindfulness. Het laat je inzicht in wat mindfulness voor jou kan betekenen. We zullen stilstaan bij de aspecten waarbij je ongemak ervaart. Gedachten, automatische patronen en overtuigingen spelen hierbij een belangrijke rol. Door meer in het moment te leren leven, ontwikkel je acceptatie, rust en balans. Dit komt ten goede aan je focus, productiviteit en gezondheid. Zowel medewerker als werkgever hebben hier dus voordeel bij.

De aanpak

Tijdens deze workshop maak je kennis met de achtergrond van mindfulness en staan we stil bij de bewezen resultaten van mindfulness. De workshop is gericht op oefeningen die je direct laten ervaren wat mindfulness is. Tevens krijg je handvatten om er direct thuis en op het werk mee aan de slag te gaan. Tijdens de workshop zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Voor wie?

Voor medewerkers die samen willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Dit kunnen afdelingen zijn, maar bijvoorbeeld ook een groep medewerkers met dezelfde functie.

Praktische info

De workshop is gericht op groepen tussen de 6-15 personen en duurt 2,5 uur. De workshop kan worden gegeven op uw eigen locatie of op een locatie naar keuze. Indien gewenst, kunt u gebruik maken van een locatie die we tot onze beschikking hebben in Apeldoorn.

De kosten voor deze workshop bedragen EUR 450,00, exclusief btw. Eventueel komen hier nog de kosten van de locatie en reiskosten bij. De reiskosten bedragen EUR 0,45, exclusief btw per kilometer en worden alleen in rekening gebracht voor locaties buiten de gemeente Apeldoorn.

Mindfulness voor teams

 • Zie je soms tegen moeilijke gesprekken op? Of ben je na afloop moe?
 • Vind je het lastig om focus te houden?
 • Pieker je wel eens over je werk?
 • Wil je meer momenten van rust ervaren tijdens je werk?
 • Wil je inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl?

De training is gericht op het leren omgaan met de hectiek van de werkdag. De focus zal met name komen te liggen op de aspecten waarbij je ongemak ervaart. Gedachten, automatische patronen en overtuigingen spelen hierbij een belangrijke rol. Door meer in het moment te leren leven, ontwikkel je acceptatie, rust en balans. Dit komt ten goede aan je focus, productiviteit en gezondheid. Zowel medewerker als werkgever hebben hier dus voordeel bij.

De aanpak

Tijdens deze training maak je kennis met de achtergrond van mindfulness en schenken we aandacht aan de bewezen resultaten van mindfulness. De training is gericht op oefeningen die je direct laten ervaren wat mindfulness is en die je meteen in de praktijk kunt toepassen.

Aspecten die aan bod komen tijdens deze dag:

 • Je krijgt inzicht in je eigen manier van communiceren.
 • Je leert wat het effect is van bewuster (in het NU) communiceren.
 • Je leert hoe je tijdens een gesprek de aandacht kunt verdelen tussen jezelf en je gesprekspartner.
 • Bewustwording van (ongezonde) automatische patronen.

Voor wie?

Voor medewerkers die samen willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Dit kunnen afdelingen zijn, maar bijvoorbeeld ook een groep medewerkers met dezelfde functie.

Praktische info

De training is gericht op een groep met een omvang van ongeveer 10 personen en duurt van 10-16 uur. De workshop kan worden gegeven op uw eigen locatie of op een locatie naar keuze. Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van een locatie die wij tot onze beschikking hebben in Apeldoorn.

De kosten voor deze training bedragen EUR 1295,00, exclusief btw. Eventueel komen hier nog de kosten van de locatie en reiskosten bij. De reiskosten bedragen EUR 0,45, exclusief btw per kilometer en worden alleen in rekening gebracht voor locaties buiten de gemeente Apeldoorn.

Lunchwandeling in aandacht

 • Sla je de lunchpauze wel eens over? Of lunch je achter je werkplek?
 • Ervaar je rond de lunchpauze wel eens een energiedip?
 • Behoefte om tijdens de lunchpauze weer wat bij te tanken?
 • Een moment goed voor jezelf zorgen?

Businessman on Break Relaxing at Ocean Beach

“Personeel dat niet luncht of snel achter het bureau eet, blijkt echter later op de dag veel minder productief. Bijna de helft (48 procent) zegt dat hun productiviteit om deze reden flink daalt rond 15.00 uur. Volgens BUPA zorgt dit voor 40 minuten verloren werktijd, wat neerkomt op een verlies van 50 miljoen pond per dag.”(Bron nu.nl en BUPA, 1000 respondenten)

Het doel van de mindfulness-wandeling is om te ervaren wat gerichte aandacht tijdens de lunchpauze voor positief effect oplevert voor de medewerker en uiteindelijk ook voor de werkgever.

De aanpak

Tijdens deze circa 2 uur durende lunchwandeling maak je kennis met het principe van leven in het NU en wat dit oplevert. Het is een workshop waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. We starten met een korte uitleg waarna we vervolgens met meer aandacht zullen eten. Aansluitend gaan we naar buiten waar we een wandeling gaan maken. Deze wandeling is een combinatie van aandachtoefeningen, uitleg en stilte.

Voor wie?

Voor werknemers die bij een werkgever werken die waarde hecht aan een goede gezondheid van haar medewerkers.

Praktische info

De workshop is gericht op een groep van rond de 8 personen en wordt gegeven op het door het bedrijf te bepalen locatie en tijdstip. De lunchwandeling duurt twee uur en kan starten tussen 11.30 uur en 12.30 uur. De kosten voor de wandeling bedragen EUR 295,00 exclusief btw. De lunch kunnen wij eventueel ook voor u verzorgen. De kosten hiervan komen voor uw rekening. De reiskosten bedragen EUR 0,45, exclusief btw per kilometer en worden alleen in rekening gebracht voor locaties buiten de gemeente Apeldoorn.